Medische fitness bij FysioKort in Doesburg

InschrijvenTrainingstijden
N

Altijd een gewenste oplossing

N

Analytisch en betrokken

N

Verzekerd van de beste zorg

Medische fitness is een vorm van fysio fitness waarbij de voordelen van fysiotherapie en fitness gecombineerd worden om zo doelgericht mogelijk te kunnen trainen in de sportschool bij FysioKort in Doesburg. Via een persoonlijk trainingsprogramma komt u onder leiding van een gediplomeerde fysiotherapeut in beweging. Dit kan zijn ter preventie van lichamelijke klachten, bij klachten aan spieren of gewrichten, als vervolg op fysiotherapie of ondersteuning in een hersteltraject.

Voor wie is medische fitness in de sportschool van onze praktijk in Doesburg bedoeld?

Iedereen die op een verantwoorde manier aan zijn of haar gezondheid en/of conditie wil werken kan in onze sportschool in Doesburg terecht. Het is dé plek om onder deskundige begeleiding van geregistreerde fysiotherapeuten op een plezierige wijze doelgericht te trainen. De trainingsprogramma’s worden bij medische fitness geheel op maat gemaakt. Daarom is een dergelijk bewegingsprogramma geschikt voor iedere leeftijdsgroep. Iedereen kan trainen op zijn of haar eigen niveau.

Mensen die vanwege bepaalde klachten, zoals reuma, artrose, fibromyalgie, rugklachten en revalidatie, moeilijk kunnen sporten biedt medische fitness in de sportschool van FysioKort in Doesburg een uitkomst. Maar onze praktijk is ook bedoeld voor mensen die weer willen gaan sporten, maar niet goed weten hoe te beginnen. Bovendien kunnen wij voor ouderen ook een speciaal oefenprogramma opstellen.

Individueel trainingsprogramma opstellen

Uit diverse onderzoeken blijkt dat beweging het beste preventieve middel tegen klachten is. Op verantwoorde wijze bewegen, zorgt ervoor dat uw gewrichten en spieren optimaal blijven functioneren en uw conditie op peil blijft. Middels het afnemen van een intake en een individueel aangepast trainingsprogramma proberen wij u:

  • Inzicht te geven in uw klachtenpatroon en het te verwachten herstel;
  • Meer stabiliteit, kracht en beweeglijkheid op te bouwen;
  • Meer zelfvertrouwen te geven in dagelijkse activiteiten;
  • Het plezier in bewegen te bevorderen;
  • Herstelbevorderende activiteiten aan te leren;
  • Optimale voorbereiding te treffen voor het uitoefenen van uw werk-, hobby- en sportactiviteiten.

Trainingstijden en mogelijkheid tot zelf trainen

Bij medische fitness in onze sportschool in Doesburg wordt er getraind binnen trainingstijden. Echter, in overleg met de fysiotherapeuten is zelfstandig trainen ook mogelijk. De volgende trainingstijden worden gehanteerd:

Maandag 09.15 – 11.15 uur 19.00 – 21.00 uur
Dinsdag 09.15 – 10.15 uur
Woensdag 10.15 – 11.15 uur
Donderdag 09.15 – 11.15 uur 19.00 – 21.00 uur
Vrijdag 09.15 – 10.15 uur

Wij beschikken over een Automatische Externe Defibrillator (AED) voor een optimale veiligheid tijdens het sporten. Heeft u vragen over medische fitness bij FysioKort in Doesburg? Neem dan contact met ons op en bel naar (0313) 474 050. Wilt u zich inschrijven voor medische fitness? Dan kunt u het inschrijfformulier downloaden.