Medische fitness bij FysioKort in Doesburg

InschrijvenTrainingstijden

Wat is fysiofitness?

Fysiofitness is een vorm van fitness waarbij de voordelen van fysiotherapie en fitness gecombineerd worden om zo doelgericht mogelijk te kunnen trainen in de sportschool. Via een persoonlijk trainingsprogramma komt u onder leiding van een gediplomeerde fysiotherapeut in beweging. Dit kan zijn ter preventie van lichamelijke klachten, bij klachten aan spieren of gewrichten, als vervolg op fysiotherapie of ondersteuning in een hersteltraject.

Voor wie is fysiofitness bedoeld?

Iedereen die op een verantwoorde manier aan zijn of haar gezondheid en/of conditie wilt werken kan in onze sportschool in Doesburg terecht. Het is dé plek om onder deskundige begeleiding van geregistreerde fysiotherapeuten op een plezierige wijze doelgericht te trainen. De trainingsprogramma’s worden bij medische fitness geheel op maat gemaakt. Daarom is een dergelijk bewegingsprogramma geschikt voor iedere leeftijdsgroep. Iedereen traint op zijn of haar eigen niveau.

Voor mensen die vanwege bepaalde klachten, zoals reuma, artrose, fibromyalgie, rugklachten en revalidatie, moeilijk kunnen sporten biedt medische fitness in de sportschool van FysioKort in Doesburg een uitkomst. Maar onze praktijk is ook bedoeld voor mensen die weer willen gaan sporten, maar niet goed weten hoe te beginnen. Bovendien kunnen wij voor ouderen ook een speciaal oefenprogramma opstellen.

Individueel trainingsprogramma opstellen

Uit diverse onderzoeken blijkt dat beweging het beste preventieve middel tegen klachten is. Op verantwoorde wijze bewegen, zorgt ervoor dat uw gewrichten en spieren optimaal blijven functioneren en uw conditie op peil blijft. Middels het afnemen van een intake en een individueel aangepast trainingsprogramma proberen wij u:

 • Inzicht te geven in uw klachtenpatroon en het te verwachten herstel;
 • Meer stabiliteit, kracht en beweeglijkheid op te bouwen;
 • Meer zelfvertrouwen te geven in dagelijkse activiteiten;
 • Het plezier in bewegen te bevorderen;
 • Herstelbevorderende activiteiten aan te leren;
 • Optimale voorbereiding te treffen voor het uitoefenen van uw werk-, hobby- en sportactiviteiten.

Trainingstijden en mogelijkheid tot zelf trainen

Bij medische fitness in onze sportschool in Doesburg wordt er getraind binnen trainingstijden. Echter, in overleg met de fysiotherapeuten is zelfstandig trainen ook mogelijk. De volgende trainingstijden worden gehanteerd:

 • Maandag          9.00 – 10.00 uur        10.15 – 11.15 uur         19.00 – 21.00 uur
 • Dinsdag            9.00 – 10.00 uur                                                19.00 – 21.00 uur
 • Woensdag      10.15 – 11.15 uur
 • Donderdag       9.00 – 10.00 uur        10.15 – 11.15 uur         19.00 – 21.00 uur
 • Vrijdag               9.00 – 10.00 uur                                               19.00 – 21.00 uur
 • Zaterdag           9.30 – 12.00 uur

Wij beschikken over een Automatische Externe Defibrillator (AED) voor een optimale veiligheid tijdens het sporten. Heeft u vragen over medische fitness bij FysioKort in Doesburg? Neem dan contact met ons op en bel naar (0313) 474 050. Wilt u zich inschrijven voor medische fitness? Dan kunt u het inschrijfformulier downloaden.

Meer specialisaties

Easy taping

Easy taping

Meer informatie

Dry needling

Dry needling

Meer informatie

FMS

FMS(Functional Movement Screen)

Meer informatie

Manuele therapie

Manuele therapie

Meer informatie