Dry needling in Doesburg: wat houdt het in?

InschrijvenTrainingstijden
N

Altijd een gewenste oplossing

N

Analytisch en betrokken

N

Verzekerd van de beste zorg

Sinds 3 juni 2013 maakt FysioKort gebruik van dry needling in de praktijk te Doesburg. Dit is een nieuwere behandelmethode van de Nederlandse fysiotherapeut. Middels een speciale techniek worden spieren aangeprikt, waardoor de spieren vervolgens snel en langdurig kunnen ontspannen. Bij dry needling wordt een droge acupunctuurnaald gebruikt. Er wordt dus, in tegenstelling tot acupunctuur, geen vloeistof in de spier gebracht.

Dry needling niet te verwarren met acupunctuur

Bij een dry needling behandeling wordt doorgaans één naald gebruikt waarmee kortdurend in een spier wordt geprikt. Dry needling is erop gericht op zogenoemde triggerpoints uit te schakelen. Een triggerpoint is een ‘knoop’ in een spier dat de plaatselijke pijn veroorzaakt, maar ook uitstraalt naar andere plaatsen in het lichaam. In tegenstelling tot dry needling worden bij acupunctuur vaak meerdere naalden in het lichaam gezet. Deze blijven daar enige tijd zitten en hebben invloed op de energie van het lichaam.

Het ontstaan van triggerpoints

Triggerpoints kunnen ontstaan in verschillende situaties waarin spieren op een verkeerde manier worden gebruikt. Zo kunnen triggerpoints ontstaan:

 • Acuut moment door bijvoorbeeld een verkeerde beweging of een ongeval;
 • Langdurig een verkeerde houding aannemen;
 • Langdurige afwezigheid van beweging door bijvoorbeeld gips;
 • Slappe ligamenten in bijvoorbeeld de enkels of knieën;
 • Psychische factoren, zoals stress of een depressie;
 • Voetafwijkingen, instabiliteit en/of verschillen in beenlengte.

Triggerpoints kunnen zich uiten in:

 • Pijn of stijfheid in de spier(en) of elders in het lichaam;
 • Bewegingsbeperkingen in bijbehorende gewrichten;
 • Verminderde kracht in de betrokken spier(en);
 • Pijnontwijkend gedrag;
 • Tintelingen in arm of been;
 • Hoofdpijn en duizeligheid.

Dry needling behandeling bij FysioKort in Doesburg

Voordat er een dry needling behandeling plaatsvindt bij FysioKort in Doesburg, zal de fysiotherapeut allereerst middels een gesprek gericht onderzoek doen en uw klachten analyseren. Daarna worden de spieren, die mogelijk de pijn veroorzaken, nader onderzocht. Specifiek wordt in de spieren gezocht naar de bewuste triggerpoints. Vervolgens zal de deskundige fysiotherapeut van FysioKort in Doesburg starten met de dry needling behandeling. Het triggerpoint wordt aangeprikt met een naald en de spier spant zich kort aan. Daarna zal de spier zich direct ontspannen en kunt u gemakkelijker bewegen. Bij langdurige klachten zal de fysiotherapeut meerdere spieren behandelen in uw arm of been, alsmede de spieren langs de wervelkolom. Na een behandeling krijgt u oefeningen en gerichte adviezen mee om de verbeterede situatie bij te kunnen houden.

Maak een dry needling afspraak bij FysioKort in Doesburg

Dry needling is onderdeel van een normale fysiotherapie behandeling. Indien u aanvullend verzekerd bent, vallen deze kosten hieronder. Laat onze gediplomeerde fysiotherapeuten u helpen om van uw pijn af te komen. Maak een dry needling afspraak bij FysioKort in Doesburg door te bellen naar (0313) 474 050. Doorgaans kunt u binnen 24 uur terecht.

Dry needling

Dry needling

Meer informatie

Easy taping

Easy taping

Meer informatie

FMS

FMS(Functional Movement Screen)

Meer informatie