Manuele therapie bij FysioKort in Doesburg

InschrijvenTrainingstijden

Manuele therapie bij FysioKort


Voor manuele therapie in de omgeving van Doesburg, Giesbeek, Drempt en Angerlo, kunt u terecht bij FysioKort. Iedere klacht is anders, daarom beschikt onze praktijk over diverse specialisaties en nemen onze geregistreerde fysiotherapeuten ruim de tijd voor u. Vanwege de gespecialiseerde opleiding is een manueel therapeut in staat om de oorzaak van uw klachten te beoordelen. Zodoende bent u in Doesburg en omstreken bij FysioKort verzekerd van manuele therapie op maat.

Wat doet een manueel therapeut?

Een manueel therapeut is enerzijds bezig met het beter laten functioneren van gewrichten en anderzijds met het verbeteren van uw houding en bewegingen. Hiervoor gebruikt de manueel therapeut een aantal specifieke technieken die in de gewrichten kunnen worden toegepast. De effecten van manuele therapie bij onze praktijk in Doesburg zijn doorgaans direct merkbaar. U voelt een verbetering van de bewegingsvrijheid en een verminderende pijn.

Een manueel therapeut is een fysiotherapeut die na zijn of haar opleiding Fysiotherapie een opleiding voor manuele therapie heeft gevolgd. Daarmee heeft hij of zij extra kennis opgedaan van de bewegingsmogelijkheden van het lichaam, met name van de wervelkolom. Hierdoor kan een manueel therapeut uw klachten beoordelen en voor ieder lichaam een oplossing voorstellen.

Wanneer bezoekt u een manueel therapeut?

Heeft u pijnklachten aan een gewricht of kunt u deze slecht bewegen? Dan biedt manuele therapie de uitkomst. Voorbeelden van klachten die FysioKort in Doesburg bij manuele therapie kan behandelen zijn:

  • Hoofd- en nekpijn in combinatie met het slecht kunnen bewegen van de wervelkolom;
  • Nek- en schouderklachten met uitstraling naar de armen;
  • Lage rugklachten, al dan niet met uitstraling naar de benen;
  • Hoge rugklachten, al dan niet in combinatie met rib- en borstpijn;
  • Kaakklachten, al dan niet in combinatie met nekklachten;
  • Duizeligheid bij het bewegen van de nek;
  • Hoofdpijn;
  • Heupklachten

Hoeveel behandelingen manuele therapie zijn er gemiddeld nodig?

Gemiddeld heeft men zes behandelsessies manuele therapie nodig. Het aantal behandelingen dat u nodig heeft voor manuele therapie hangt echter af van de uitkomst van het manueel therapeutisch onderzoek. Dit wordt gedaan tijdens een eerste afspraak. Er wordt in deze afspraak ook direct geƫvalueerd of het verder behandelen met manuele therapie zinvol is.

Duidelijkheid bij de eerste afspraak

Bij FysioKort in Doesburg zal tijdens de eerste afspraak blijken of en hoe uw klacht(en) verholpen kunnen worden middels manuele therapie. Direct na de eerste afspraak heeft u duidelijkheid over de verdere behandeling. Bent u benieuwd wat onze gediplomeerde manueel therapeuten voor u kunnen betekenen of heeft u specifieke vragen? Of heeft u interesse in andere specialisaties? Neem contact met ons op door te bellen naar het volgende telefoonnummer: (0313) 474 050.