Over ons


Wat kunt u bij ons verwachten?

FysioKort is uw praktijk voor Fysiotherapie, Manuele Therapie, Sportfysiotherapie, Revalidatie en Medische Fitness in Doesburg. In de meeste gevallen kunt u binnen 24 uur terecht voor een afspraak. De praktijk is bedoeld voor jong en oud, sporters en niet sporters, dus voor iedereen die op een effectieve manier behandeld wil worden. Onze motto’s zijn dan ook ‘rust roest en use it or lose it’.

U kunt terecht in ons paramedisch centrum op de Zandbergstraat 10 in Doesburg. Hier hebben wij verschillende behandelkamers, kleedkamers en een oefenzaal. In het pand zijn tevens andere disciplines gevestigd. O.a. een podotherapeut, ergotherapeut en diëtiste.

In onze fysiotherapie praktijk in Doesburg hebben we de volgende specialisaties:

  • algemeen fysiotherapeut
  • manuele therapie
  • sportfysiotherapie
  • medische fitness
  • easytaping
  • hersteltraining
  • dry needling
  • verschillende beweegprogramma’s.

Vanaf 1 januari 2006 kunt u voor fysiotherapie in Doesburg rechtstreeks, dus zonder verwijzing, terecht bij de fysiotherapeut. Voor fysiotherapie aan huis heeft u wel een verwijzing nodig. Behandeling aan huis is mogelijk in: Doesburg, Dieren, Giesbeek, Drempt, Angerlo en Ellecom.

Intake

In de praktijk maken wij gebruik van een EPD ‘elektronisch patiënten dossier’. Wij werken met Intramed en FysioRoadmap. Dit zijn programma’s voor declaratie en verslaglegging. Tijdens de intake zullen we eerst uw persoonsgegevens noteren. Daarna starten we afhankelijk of u via de DTF (directe toegankelijkheid fysiotherapie), of door verwijzing van huisarts/specialist komt met de anamnese. Dit is een kort vraaggesprek, met als doel het inventariseren van uw klacht. Wanneer u besluit via de DTF te komen, voeren wij eerst een screening uit. Dit betekent dat wij eerst vaststellen of u bij ons aan het juiste adres bent. Zo niet dan zullen wij u adviseren om contact op te nemen met uw huisarts of met een collega.

Uit de gegevens van de anamnese bepalen wij, wat wij gaan onderzoeken. Het onderzoek bestaat uit een inspectie waarna een, actief en passief bewegingsonderzoek volgt. Waar nodig worden er nog aanvullende testen en vragenlijsten afgenomen. Het doel van het onderzoek is het lokaliseren van het probleem. Na het onderzoek stelt de fysiotherapeut samen met u een behandelplan op. Als er dan nog tijd over is zullen wij u kort behandelen. Wel geven wij u na zo’n intake, advies en oefeningen mee, zodat u tot de volgende behandeling aan uw herstel kunt werken.

Behandelingen

Wij hebben verschillende manieren van behandelen, samen met u zullen we bepalen welke methode het beste bij u past. Wij gaan direct op zoek naar de oorzaak van de klachten. Onze behandelingen kunnen bestaan uit: mobilisatie/manipulaties van de gewrichten, dry needling, speciale tapetechnieken en gerichte oefeningen.

Passieve vormen zoals massage, stroomprikkels of warmtebehandelingen zijn op de lange termijn niet zinvol. Deze bestrijden slechts de symptomen en niet de oorzaak!

Voor de oefentherapie maken we gebruik van onze uitgebreide oefenruimte. Daar kunt u door middel van gerichte oefeningen de oorzaak van het probleem aanpakken. Ook geven wij indien nodig, oefeningen voor thuis mee. De eerste behandelingen zullen vaak bestaan uit een combinatie van mobilisatie, tapen en oefenen. Gedurende de behandelingen zullen de mobilisaties en het tapen afnemen en het oefenen toenemen. Zodat u dit zelfstandig verder kunt doen en daardoor kunt zorgen dat uw klacht wegblijft of minder snel terug komt.

Fysiotherapie Martijn Kort, Praktijk voor Fysiotherapie, Manuele Therapie en Medische Fitness

Zandbergstraat 10, 6981 DR Doesburg 0313-474050 of 0629159699

Wij maken deel uit van FysioSamen, samenwerkende fysiotherapeuten Doesburg e.o.